5 Asiaa Ennen Kuin Valitset Erikoistumisen Sairaanhoitajan Uralle

Hoitotyö on merkittävä terveydenhuoltoalan ammatti, jota ilman emme voi hoitaa hoitolaitoksia. Yleensä ajattelemme, että sairaanhoitajat voivat esiintyä vain sairaaloissa ja klinikoilla. Sairaanhoitajien uranäkymissä ja työnäkymissä on kuitenkin nähtävissä selvä muutos, kun terveydenhoitoala ottaa huomioon teknologisen kehityksen. Sairaanhoitajan työ, riippuen niiden erikoistuminen voidaan nähdä useilla aloilla, kuten voittoa tavoittelemattomat järjestöt, monitoimitalot, vankeinhoitolaitokset, ja enemmän.

Jos etsit hypätä kelkkaan ja tulla sairaanhoitaja, lue niin me tutkia joitakin ennakkoedellytyksiä saatat tarvita ennen kuin harkitset tämän uran muutos. Tässä on luettelo asioista, jotka sinun täytyy tietää ennen kuin aloitat urasi matkan erikoissairaanhoitajana.

Persoonallisuuden Ja Kiinnostuksen Kohteiden Ymmärtäminen
Harkitse sisäänkirjautumista soveltuvuudellasi, persoonallisuudellasi ja kiinnostuksen kohteillasi ennen kuin valitset hoitotyön erikoistumisen. Voit löytää mock Tentti paperit sairaanhoitaja lääkäri, joka auttaisi sinua ymmärtämään, mitä olet astumassa-akateemisella tasolla.

Tämä ensimmäinen vaihe auttaa sinua luomaan ja rakentamaan urapolun, joka perustuu erikoistumiseen tyylisi mukaan. Olisi parasta, jos kysyisit nämä kysymykset ennen kuin valitset ammattiin hoitotyön.

 

Pystytkö käsittelemään paineita ja kohtaamaan haasteita, kun käsittelet hätäpotilaita? Jos kyllä, yksi erikoistuminen voit mennä on kriittisen hoidon Hoitotyön.
Oletko taipuvainen työskentelemään ja opiskelemaan yliopistoissa tai tutkimuskeskuksissa? Jos näin on, saatat suoriutua paremmin akateemisissa ympäristöissä sen sijaan, että valitsisit erikoistumisen kliiniseen käytäntöön, ensisijaisesti sairaaloihin ja terveydenhuoltolaitoksiin.
Erikoistunut Korkean Kosketuksen Hoitotyön Rooleihin
Sairaanhoitajille, jotka haluavat työskennellä potilaiden kanssa tiiviisti, on tarjolla laaja valikoima erikoisaloja päivittäisestä seurannasta lääkärintarkastuksiin. Joillakin näistä erikoisaloista on merkittävä rooli sairaanhoitajan urallasi.

Advanced Practice Registered Nurse (APRN)
APRNs ovat erikoistuneita sairaanhoitajia, jotka työskentelevät pitkälle kliinisen käytännön ja hoitaa ja diagnosoida potilaita. APRN-uran aloittamiseen vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto (Master of Science in Nursing, MSN) tai DNP (Doctor of Nursing Practice).

Jos haluat laajentaa hoitotyön uraasi, harkitse ilmoittautumista DNP-ohjelmiin verkossa, koska ne tarjoavat kätevän tavan jatkaa korkeakoulutusta ja hallita ammatillisia sitoumuksia. Hoitotyön tohtorin tutkinto auttaisi sinua etenemään johtotehtävissä ja etenemään hoitajan tehtävissä kliinisessä käytännössä. Nämä roolit vaihtelevat kliinisten johtajien, lääketieteellisten asioiden johtajat, ja Chief Medical Officers.

Perhehoitaja (Fnps)
FNPs on perusterveydenhuollon palveluntarjoaja, joka arvioi potilaita, määrää lääkkeitä ja koordinoi hoitosuunnitelmia. Nämä hoitajat ovat yleensä sairaaloissa ja klinikoilla, joissa näet heidän tarjoavan oivalluksia ja tukea sekä potilaille että lääkäreille. Otaksukaamme, että tämä tehtävä potilaiden kanssa päivittäin tekemisissä olemisessa ja mielekkäiden ihmissuhteiden vaalimisessa on sinusta palkitsevaa ja tyydyttävää. Siinä tapauksessa perhehoitajan ammatti voisi olla sinulle sopiva. On kuitenkin syytä huomata, että tarvitset maisterintutkinnon perhehoitajaksi.

Certified Nurse kätilö (CNM)
Sertifioitu sairaanhoitaja-kätilö on erikoistunut naisten lisääntymisterveyteen. Heillä on yleensä synnytykseen liittyvä rooli ja työ sairaaloissa naistentautien osastolla. CNM auttaa äitejä syntymän kautta, antaa tukea vastasyntyneille vauvoille, ja tukea synnytyksen jälkeisessä hoidossa äidin ja lapsen. Päteväksi sairaanhoitaja-kätilöksi vaaditaan vähintään hoitotyön maisteri.

Kriittisen hoidon Sairaanhoitaja (CCN)
Kriittisen hoidon sairaanhoitajat hoitavat tehtäviään teho-osastoilla (ICUs) ja huolehtivat kriittisissä olosuhteissa ja hätätilanteissa olevista potilaista. Ne tarjoavat myös lääketieteellistä apua vakavista sairauksista toipuville potilaille. Hoitotyön maisteri on perustutkinto, jonka tarvitset kriittisen hoidon sairaanhoitajaksi.

Gerontologinen Sairaanhoitaja (GNP)
Gerontologiset sairaanhoitajat ovat erikoissairaanhoitajia, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa iäkkäille potilaille. Sairaanhoitajat työskentelevät potilaskodeissa, sairaaloissa ja hoitokodeissa. Yleensä ne käsittelevät potilaita, jotka ovat erittäin riippuvaisia muista liikunnan tai liikkuvuuden vuoksi ikääntymisen fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia vaikutuksia.

Hoitotyön Erikoisuudet Pois Vuodeosastolta
Tutkimusanalyytikko
Tutkimusanalyytikot ovat sairaanhoitoalan tutkijoita, jotka auttavat löytämään ratkaisuja lääketieteellisiin ongelmiin ja tutkivat lääketieteen ja alan tutkimuksen uusimpia suuntauksia. Ne auttavat terveydenhuoltoalaa eteenpäin nostamalla laadukkaan tutkimuksen rimaa. Tutkimusanalyytikoksi vaaditaan filosofian tohtori (Ph. D.) hoitotyöstä.

Hoitotyön Kouluttaja
Hoitotyön kasvattajilla on tärkeä rooli kliinisessä harjoittelussa ja luokkahuoneopetuksessa kansalaisopistoissa ja yliopistoissa. He myös ottaa johtotehtävissä ja valvoa akateemisen hoitotyön ohjelmia ja tiedekunnan.

Taloudelliset Uranäkymät
Useilla hoitotyön erikoisaloilla on korkea ansaintamahdollisuus henkilöstöpulan tai työn luonteen vuoksi. Yhdysvalloissa hoitotyöhön erikoistuneiden keskipalkka vuositasolla mainitaan alla:

Advanced Practice Registered Nurse (APRN) $115k
Family Nurse Practitioner $114k
Sertifioitu sairaanhoitaja kätilö $88k
Kriittinen hoito Sairaanhoitaja $77k
GNPs $101k
Tutkimusanalyytikot $87k
Certified Nurse Educators (CNEs) $83k
HUOMAA: Nämä palkka-arviot voivat vaihdella ajan ja alueen mukaan.

Lisätodistukset
Monet Erikoisalat vaativat erityistä koulutusta ja sertifikaatit sekä koulutusta ja aiempaa kokemusta. Tällaisessa tapauksessa, sinun täytyy suorittaa tentit todistuksia ja ylläpitää vaatimuksia joka vuosi säilyttää tilan. Pitkällä aikavälillä, nämä sertifikaatit osoittautuisivat hedelmällisiä urakehityksen kuin sinulla on ammatillista tunnustusta ja enemmän ansaintamahdollisuuksia.

Viimeiset Ajatukset
Hoitotyö on ammatinvalinta niille, jotka uskovat pitkäjänteiseen sitoutumiseen ja inhimillisyyteen. Joten jos haluat uralle erikoistunut hoitotyön, sydämesi on oltava siinä. Saatat esimerkiksi joskus kohdata painetta, kun olet tekemisissä lähellä sydäntäsi olevan potilaan kriittisen tilan kanssa. Pitää uskaltaa taistella haasteita vastaan ja pysyä vahvana vaikeina aikoina tällaisissa tilanteissa.

Leave a Reply