7 Tärkeää Asiaa, Jotka Kannattaa Ottaa Huomioon, Kun Lopettaa Työnsä

Se voi olla iso muutos, kun päätät lopettaa työsi ja siirtyä johonkin muuhun. Olet saattanut olla samassa yrityksessä useita vuosia, tai ehkä harkitset jättäväsi työpaikan, jonka olet vasta aloittanut. Olipa tilanteesi mikä tahansa, on aina asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun irtisanoudut työpaikastasi. Raha-asioidesi pohtimisesta uuden työpaikan hankkimiseen ei ole pulaa, kun irtisanoudut työpaikastasi. Katsotaanpa joitakin tärkeimpiä asioita sinun pitäisi ajatella, kun on aika luovuttaa irtisanomisaika.

1. Tutustu Muihin Vaihtoehtoihin
Lopettaminen ei ole aina ainoa vaihtoehto, jos et nauti työstäsi,ja sinulla saattaa olla muita keinoja tutkia ennen kuin päätät, että on todella aika mennä. Keskustele managerisi kanssa mahdollisista vaihtoehdoista, jotka saattavat olla käytettävissäsi, kuten uuden tiimin kokeileminen tai komennuksen ottaminen muutamaksi kuukaudeksi. Jos jokin erityinen asia vaivaa sinua töissä ja johtaa irtisanoutumiseesi, keskustele ensin työnantajasi kanssa ennen kuin teet mitään päätöksiä.

Saatat myös pystyä hyödyntämään joustavia työpolitiikkoja tai vaihtoehtoja, joiden avulla voit ottaa tietyn määrän aikaa pois työstä palkattomana. Riippuen henkilökohtaisista olosuhteistasi ja syistä, joiden vuoksi haluat lopettaa työsi, voi olla mahdollista jäädä pitkäaikaiselle sairauslomalle, kunnes voit tarpeeksi hyvin palataksesi töihin.

2. Miten Kerrot Pomollesi
Se, miten irtisanoudut työpaikastasi, on tärkeää ja sillä voi olla pidempiaikaisia vaikutuksia sen jälkeen, kun olet lähtenyt yhtiöstä. Huonoilla ehdoilla lähteminen ei ole koskaan hyvä ulkonäkö tai mukava kokemus lyhyellä aikavälillä, mutta se voi tarkoittaa, että menetät suosituksia ja suosituksia myös tulevaisuudessa. Riippuen roolistasi ja siitä, kuinka kauan olet ollut yrityksessä, on useita tapoja kertoa pomollesi, että olet lähdössä. Tutustu tähän artikkeliin sijoituksesta ja lue lisää siitä, miten kertoa pomollesi, että lopetat työsi. Tämä kirjoitus ja muut sijoittamista koskevat oppaat tarjoavat hyödyllisiä ohjeita niille, jotka miettivät, miten kertoa erouutisensa.

 

3. Irtisanomisaika
Sinulla voi olla irtisanomisaika, jonka olet sopinut tekeväsi työtä, ja sinun tulisi kiinnittää siihen huomiota, kun päätät lopettaa minkä tahansa työn. Jos sinulla on irtisanomisaika, sinun on tehtävä töitä, varmista, ettet aloita uutta ristiriitaista työtä ennen kuin tämä aika on päättynyt. Irtisanomisajan laiminlyönti voi tarkoittaa sitä, että jätät työsi huonoin ehdoin, ja se voi vaikuttaa myös lopulliseen palkkaasi.

Irtisanomisajan työskentely työssä, josta et todella pidä, voi olla haastavaa. Puhu työnantajasi kanssa, jos tarvitset lyhyempää irtisanomisaikaa ja perustele, miksi irtisanomisen tulisi olla mahdollisimman joustavaa.

4. Seuraava Työsi
Jotkut ihmiset ovat niin onnekkaita, että voivat irtisanoutua työstään ilman, että heidän tarvitsee heti sen jälkeen löytää töitä. Taloudellinen tilanne kannattaa miettiä ennen irtisanoutumista ja varmistaa, että toinen työpaikka on tarvittaessa jonossa. Tämä takaa sen, että voit siirtyä sujuvasti työpaikasta toiseen vaikuttamatta kykyysi maksaa välttämättömiä laskuja.

5. Mieti Asiaa Rauhassa
Saatat vihata työtäsi, mutta kiireellä lähteminen on harvoin hyvä päätös. Mieti hetki päätöstäsi ja selvitä, onko tämä sinulle oikea valinta tällä hetkellä. Saatat silti haluta lopettaa työsi, mutta saatat päättää, että muutaman viikon antaminen itsellesi on vähemmän stressaava tapa irtisanoutua. Puhu perheesi ja ystäviesi kanssa nähdäksesi, mitä he ajattelevat, mutta muista, että voit ottaa tai jättää heidän neuvonsa.

Vältä kertomasta esimiehellesi tai muille kollegoillesi, että aiot lopettaa, kunnes tiedät varmasti, että aiot jättää eroanomuksesi. Ei vain tämä voi alkaa hämärtää harkintakykyäsi, mutta saatat myös ottaa riskin siitä, että uutiset tekevät sen pomollesi ennen kuin sinulla on ollut mahdollisuus istua alas ja käydä tätä tärkeää keskustelua itse.

6. Syitä Lähteä
On tärkeää ottaa askel taaksepäin ja miettiä syitä jättää työpaikka. Jotkut syyt ihmiset lopettaa työnsä voitaisiin ratkaista, mutta ne ovat joko ohi pisteen ei ole paluuta tai koskaan puhunut heidän johtajat siitä. Kun tiedät selvästi omassa mielessäsi, miksi jätät työn, se voi helpottaa lopettamista, mutta se voi myös auttaa sinua löytämään muita mahdollisia vaihtoehtoja. Jos esimerkiksi olet lähdössä, koska sinulle ei makseta tarpeeksi, harkitse puhumista työnantajasi kanssa mahdollisista ylennyksistä tai palkankorotuksista lähikuukausina. Jos tunnet itsesi kiusatuksi tai kiusatuksi työpaikalla, puhu asiasta jollekulle tai tee virallinen valitus. Monet ongelmat työpaikalla voidaan ratkaista, ja jos sinusta tuntuu, että muutokset voivat saada sinut jäämään, älä pelkää ottaa huolesi esille sopivien ihmisten kanssa.

7. Hyvät Ja Huonot Puolet
Making luettelo eduista ja haitoista jättää työsi on yleinen taktiikka, jota monet ihmiset auttavat heitä tekemään parhaan päätöksen. Kirjoita ylös työssä pysymisen hyvät ja huonot puolet, joita seuraa lähtemisen tai uuden työpaikan löytämisen hyvät ja huonot puolet. Useimmissa tilanteissa uuteen työhön meneminen tuntuu aina vieraalta ja täynnä tuntemattomia tekijöitä, mutta se voi tulla monia mahdollisuuksia. Jos olet onneton nykyisessä työssäsi, niin se voisi olla oikea aika siirtyä eteenpäin, mutta vain sinä voit päättää, onko se paras päätös sinulle. Valitsemalla lopettaa työsi ja siirtyä eteenpäin voi olla valtava päätös, joka vaikuttaa moniin muihin osa elämääsi. Oikean valinnan tekeminen riippuu monista eri tekijöistä ja ottaa aikaa harkita kaikkia vaihtoehtoja voi tehdä suuren eron. Puhu ystävien ja perheen kanssa päätöksestäsi, mutta viime kädessä se on sinun tehtävä, ja sinun täytyy tehdä se, mikä on oikein sinulle.

Leave a Reply