Kuinka Lisäsimme Asiakaspalautettamme 400: Lla%

Markkinoijana varhaisessa vaiheessa startup yritän aina saada asiakaspalautetta, jotta voimme tehdä valistuneita päätöksiä siitä, mitä seuraavaksi rakennetaan tai mihin markkinointikanavaan keskitytään. Tätä varten rakensimme aiemmin kyselyn Google Formsiin ja lähetimme asiakkaillemme linkin sinne. Mutta vain noin 1% asiakkaistamme täytti sen. Se on täysin lohdutonta ja tiesimme, että meidän pitää parantaa.YesInsights on työkalu, jonka avulla voit luoda “yhdellä klikkauksella” tutkimuksia. Tämä tarkoittaa, että asiakkaasi voivat vastata kysymyksiisi suoraan siellä, missä jaoit ne (verrattuna esimerkiksi Google Formsin linkin klikkaamiseen). Kyselyt voidaan upottaa useimpiin sähköpostimarkkinointipalveluihin, kuten Mailchimp, Convertkit, Kampanjamonitori jne. Ne voidaan jakaa myös henkilökohtaisen sähköpostilaatikon kautta, blogissasi tai alustoilla, kuten Medium tai Quora.

Meidän tapauksessamme, lähetimme ne sähköpostitse käyttäen Mailchimp.

Miten Se Toimii
Kyselyn luominen ja jakaminen on melko yksinkertaista. Aloitan kirjoittamalla kysymykseni ja vastaukseni. Sitten valitsen missä haluan jakaa sen sitten Kopioi ja liitä tutkimus pätkä suoraan sähköpostieditori Mailchimp. Käytän Mailchimpiä, mutta YesInsights on myös yhteensopiva yli tusinan eri palvelun kanssa. Koodausta ei tarvita ja se on erittäin helppo tehdä.Nyt voin lähettää sen postituslistallemme tai käyttää sitä osana automaattista tiputuskampanjaa. Kun asiakas vastaa, hänen vastauksensa ja henkilöllisyytensä kirjataan välittömästi, ja hän laskeutuu “kiitos” – sivulle, jossa hän voi antaa lisäpalautetta.

tulos
Suurin tekijä on se, että asiakkaamme voivat nyt vastata kysymykseeni suoraan sähköpostissani klikkaamalla jotakin valmiiksi asetetuista vastauksista. Se ei ehkä tunnu suuri ero, mutta näyttää asiakkaille kyselymme natiivi ympäristössä on valtava! Ihmiset ovat kiireisiä ja skeptisiä klikkaamaan linkkiä tehdäkseen “lyhyen” kyselyn. He harvoin hypätä läpi ylimääräisiä vanteet, joten on tärkeää tehdä siitä helppoa kuin mahdollista.Toinen ja yhtä tärkeä tekijä on se, että YesInsights todella tallentaa, kuka vastasi vaatimatta asiakkaitamme syöttämään sähköpostinsa manuaalisesti! Sekin vaikuttaa aluksi vähäiseltä, mutta sillä on oikeasti iso merkitys. Jos joku avaa Google Forms-kyselymme mobiilissa, on todennäköistä, että hän ei halua käydä läpi ylimääräistä vaihetta sähköpostiosoitteensa syöttämisessä, emmekä koskaan saisi tuota palautetta.Näiden kahden ensisijaisen tekijän avulla pystyimme nostamaan kyselyiden valmistumisastettamme 400%! Tämä on meille valtava voitto.

Yksi lisäominaisuus, jota en ole vielä käyttänyt: voin myös asettaa automaattisen seurantasähköpostin kaikille, jotka vastaavat kyselyyni suoraan Yesinsightsissa. Esimerkiksi, voin automaattisesti lähettää vastaajille Amazon kuponki-koodi. Tämä näyttää lupaavalta.

Mitä haluaisin nähdä
Voin lähettää YesInsights-kyselyitä blogiimme tai Mediumiin, mutta se ei automaattisesti vangitse vastaajien henkilöllisyyttä. En ole varma, onko se mahdollista, mutta se olisi ehdottomasti mukava nähdä.

Haluaisin myös mahdollisuus saada päivittäin tai viikoittain raportin kyselyn vastauksia. Tällä hetkellä saan ilmoituksen sähköpostitse joka kerta, kun joku vastaa joka lisää suurin osa saapuneet.

Viimeiset Ajatukset
YesInsights on uskomattoman yksinkertainen työkalu, joka ratkaisi ongelman meille. Pystyimme tekemään kyselyistämme kivuttomia vastattavia ja tämän vuoksi kasvattamaan kyselyvastausprosenttejamme 400%: lla! Olemme kyselleet uusia tuotteita ja tulokset ovat olleet uskomattoman hyödyllisiä auttaa meitä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mitä vapauttaa seuraavaksi.

Ei ihme, että jopa Netflixin kaltaiset vakiintuneet yritykset alkavat ottaa käyttöön yhden klikkauksen kyselyjä pitkänmuotoisten kyselyjen sijaan.

Leave a Reply