Miten Syvällisen Asiakasymmärryksen Avulla Voit Ansaita Asiakasuskollisuutta?

Tänä viiltävän kilpailun aikana yritykset kamppailevat säilyttääkseen asiakkaansa. Uskollinen asiakaskunta on siunaus, jota yrityksellä ei ole varaa sivuuttaa. Tutkimukset osoittavat, että 80% liiketoiminnastasi tulee 20% asiakkaistasi. Myös uusien asiakkaiden hankinta on viisi kertaa kalliimpaa kuin nykyisten säilyttäminen. Miten asiakasuskollisuutta voi ansaita? Oikeanlaisen sitoutumisen ja kokemusten kautta, jotka saavat heidät puolelleen.

Asiakaskokemus ja sitoutuminen ovat jokaisen toimialan avainsanoja. Tarjota asiakkaillesi erinomainen kokemus, sinun täytyy ymmärtää, mitä asiakkaat haluavat, mikä ilahduttaa heitä, ja miten yhteyden heihin ja sitouttaa heidät oikealla tavalla pitkäaikaiseen suhteeseen.

Jatkuva Sitoutuminen Ei Ole Ratkaisu
Vaikka yleinen uskomus on, että sinun täytyy jatkuvasti olla tekemisissä yleisösi kanssa tai ottaa riski menettää heidät kilpailijoillesi, totuus on kaukana siitä. Pitää asiakkaat uskollisina, sinun täytyy jakaa sama arvo kuin yleisösi. Jos siis brändisi tukee sitä, mitä asiakkaasi arvostavat eniten, voit todennäköisemmin ansaita heidän luottamuksensa ja rakentaa vahvan brändisuhteen heidän kanssaan.

Yhteinen Arvo Merkitsee Asiakkaille Eniten
Harvard Business Review ‘ n julkaiseman Corporate executive Board (CeB) – tutkimuksen mukaan uskollisuutta brändeille on lähes mahdotonta saavuttaa ilman yhteisiä arvoja. Tutkimuksessa oli mukana 7 000 kuluttajaa ympäri Yhdysvaltoja, Iso-Britanniaa ja Australiaa. Kuten kohti tutkimuksen-useimmat asiakkaat eivät ole erityisen uskollisia tietyn liiketoiminnan, mutta ne ovat uskollisia, mitä liiketoiminta edustaa. Joten, jos yrityksesi edustaa sitä, mihin asiakkaasi uskovat, sinulla on jotain yhteistä asiakkaidesi kanssa, ja se luo tunnesiteen, vahvemman siteen, joka ylittää tyypillisen liike-asiakassuhteen.

Yhteiset arvot ovat ylivoimaisesti merkittävin brändiuskollisuuden ajuri.

Mistä siis tietää, mitä asiakas arvostaa tai uskoo? Siihen tarvitset syvällistä asiakasymmärrystä. Yksityiskohtaisen asiakasanalyysin avulla voit tietää paljon enemmän kuin asiakkaidesi sukupuoli, ikä, etnisyys ja tuloryhmä. Asiakasystävällisyys analyysi voi kertoa useita asioita alkaen heidän tottumukset, tuotemerkit he haluavat (sekä sisällä ja sen ulkopuolella vertikaalinen), heidän media etuja. Tällainen analyysi antaa myös käsityksen niiden perusarvoista ja syistä, joita ne tukevat.

Kun näytät asiakkaillesi, että jaat heidän uskonsa ja sisällytät nämä uskomukset liiketoimintatapaasi, he tuntevat, että olet samassa tiimissä heidän kanssaan. Tämän seurauksena asiakasuskollisuus kasvaa.

Tässä on erinomainen esimerkki siitä, miten asiakkaiden tunteminen voi auttaa yritystä ansaitsemaan uskollisuutensa rajoitetulla sitoutumisella. –

Ulkoiluvaatteistaan tunnetun Patagonian nähdään harvoin käyttävän mainontaa tai muuta markkinointia yleisönsä sitouttamiseksi. Silti heidän asiakaskuntansa koko ja uskollisuus kasvavat. Brändi luottaa asiakasuskollisuuteensa niin paljon, että kannustaa asiakkaita korjaamaan vaatteita ja välittämään niitä eteenpäin, kun niitä ei enää tarvita.

Miten He Tekevät Sen?
Brändillä on syvällinen käsitys Patagonian kohdemarkkinoista ja se jakaa samat arvot kuin yleisönsä. Mikä tahansa yritys voi saada niin syvällisiä oivalluksia yleisöstään ja asiakkaistaan käyttämällä oikeaa työkalua, kuten Helixan affinity Indexiä.

Loppujen lopuksi, tuntematta asiakkaitasi, et voi jakaa heidän arvojaan. Ilman yhteistä arvoa sinulla ei ole mahdollisuutta olla yhteydessä asiakkaisiisi henkilökohtaisella tasolla ja luoda heihin vahvempi brändisuhde, joka voi muuttaa heidät uskollisiksi asiakkaiksi.

Haluatko, että asiakkaasi pysyvät uskollisina brändillesi ja muuttuvat brändin puolestapuhujiksi? Sitten auttaisi, jos kertoisit heille, että yrityksesi on heidän tiimissään. Se on ainoa asia, joka voi ruokkia asiakasuskollisuutta ja auttaa sinua lisäämään sitoutunutta asiakaskuntaasi, joka jakaa ydinarvosi.

Leave a Reply