Startup Exit Strategia-Se Ei Ole Koskaan Liian Aikaista Olla Exit Suunnitelma

Miksi miettiä poistumissuunnitelmaa, kun on vasta aloittanut yrityksen? – oikeasti sinun pitäisi. Suunnittelu ja työskentely kohti exit alusta alkaen voi auttaa sinua pysymään valmis ja jopa menestyä paremmin. Tällainen strategia auttaa sinua selvittää, miten hoitaa yrityksesi, mitä kumppanuuksia jatkaa, ja miten rahoittaa yrityksesi.

Kun sinulla on exit-strategia valmiina yrityksen käynnistämisen yhteydessä, otat aina oikean askeleen kaikilla aloilla, kuten tiimin kokoamisessa tai varojen saamisessa.

On vain muutamia onnistuneita tapoja startup poistua. Kumpi exit haluat yrityksesi, sinun pitäisi alkaa työstää sitä päivästä 1. Siksi business exit strategy consultants, kuten-Helm Financial, neuvoo olemaan sisällyttämättä lukuisia piensijoittajia pääomarakenteeseesi. Keskustelemme jokaisesta onnistuneesta lähdöstä startupille ja siitä, miten sinun on valmisteltava yrityksesi niitä varten:

Listautumisanti
Jos listautumisanti on se, mitä sinulla on mielessä, sinun on työskenneltävä sen päämäärän kanssa. Muista, että vain pieni osa startupeista päätyy listautumisannilla ulos. Sinun täytyy aloittaa yrityksesi tavalla, jotta voit välttää esteitä Oman päätavoite. Jos sinulla ei ole paljon käsitystä prosessista, palkata hyvä business exit strategy konsultti olisi hyvä idea.

 

Tässä on karkea käsitys asioista, jotka sinun täytyy tehdä startup valmistautua IPO exit:

Valitse LISTAUTUMISANTIYSTÄVÄLLINEN liiketoimintayksikkö.
Laaditaan yksityiskohtainen yhteistoimintasopimus, jossa mainitaan selkeästi toisen osapuolen (vapaaehtoisesti tai tahattomasti) vastuut, osuudet ja ennenaikaisen loman lopputulos. Tällaisen sopimuksen puuttuminen voi johtaa pitkiin oikeustaisteluihin tulevaisuudessa.
IP: n lukitseminen on olennainen askel. Sinun on dokumentoitava omistuksesi, saatava työntekijöiltäsi ja alihankkijoiltasi kuittaukset ja allekirjoitetut sopimukset omistuksesta ja varmistettava, että sinulla on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet, tavaramerkit ja/tai patentit hallussasi.
Kaiken tämän jälkeen sinun on työskenneltävä tuotteesi / palvelusi ja asiakkaidesi kanssa nopean kasvun aikaansaamiseksi.

Startup-Yrityskauppa
On seuraava merkittävä hankinta suuren yrityksen liiketoiminta on toinen tapa onnistuneen exit varten startup. Kuitenkin, hankkia, tarvitset exit strategia alusta alkaen. Tässä on mitä sinun täytyy tehdä:

Nappaa ykkösmuuttajan etu. Keskity täyttämään hyödyntämättömien markkinoiden tarve ja omistamaan tuotteesi markkinarako.
Investoi tiimiisi. Varmista, että värväät A-pelaajia, jotka pystyvät tarjoamaan suurta arvoa joukkueena heti alusta lähtien. Monet yritykset hankkivat yrityksen vangitakseen harvinaisia kykyjä.
Kun teet kumppanuus-tai sopimussopimuksen, sinun on varmistettava, että siihen sisältyy mahdollisuus ennenaikaiseen irtisanomiseen ja/tai mahdollisuus siirtää Sopimus seuraajayhteisölle.
Pääomarakenteen pitäminen yksinkertaisena on tärkeää yrityskaupan poistumisen kannalta. Varmista, että sijoittajat ymmärtävät ja hyväksyvät irtautumisstrategiasi. Jopa vähemmistösijoittaja, joka pystyy kaatamaan kaupan, voi aiheuttaa merkittävän taloudellisen tappion.
Ottaa exit strategia ei ole mukava-to-have suunnitelma startup voi olla. Kun pysyt lopullisessa tavoitteessasi, se voi vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaasi. Plus, jos sinulla on suunnitelmia ottaa ulkopuolisia sijoittajia, he haluavat tietää, kuinka selkeä olet siitä, miten haluat poistua, aikataulu exit, mitä virstanpylväitä haluat saavuttaa, ja lopuksi, odotusarvo exit.

Jos sinulla on selkeä vastaus näihin sekä datapisteet varmuuskopioida niitä, ne ovat todennäköisemmin sijoittaa yrityksesi. Siksi voidaan turvallisesti sanoa, että koskaan ei ole liian aikaista työstää poistumisstrategiaasi.

Leave a Reply